Laupäeval kogunesid Saksamaa linnades tänavaile kümned tuhanded inimesed. Osad neist nõudsid koroonapiirangute ümbertegemist, teised aga avaldasid meelt antivaktserite liikumise vastu.

Üle 1000 inimese kogunes Hamburgi ja ligi 2500 inimest Freiburgi linnades, et korraldajate sõnul vastanduda "vandenõuideoloogiatele".

Hamburgi meeleavaldust reklaamiti kui "solidaarsuse ja valgustatuse promomist vandenõuideoloogiate asemel", vahendab dpa international. Meeleavaldus korraldati vastudemonstratsiooniks vaktsiinivastastele aktivistidele, kelle protestile oodati algselt ligi 15 000 inimest. Ehkki viimase keelas politsei ära, tuues põhjuseks koroonaviiruse omikronvarindi kiire leviku, kogunes ligi 3000 inimest Hamburgi Kunstihalli ette protestima Covid-19 meetmete vastu. Enamus protestijatest ei kandnud maske ja meeleavaldusel tekkisid kähmlused.

Freiburgi koroonameetmete vastasele meeleavaldusele ilmus ligi 6000 inimest. Freiburgi politsei sõnul erilisi korrarikkumisi linnas toimunud meeleavaldustel ei olnud ja nende peamine eesmärk oli tagada, et kaks vastastikust meeleavaldust ei põrkuks.

Politsei oli nii Hamburgi kui Freiburgi meeleavaldustel kohal suurte jõududega.

Lisaks kogunes Düsseldorfi linnas Saksamaa lääneosas üle 7000 inimese, et protestida kohustusliku vaktsineerimise vastu. Politsei sõnul jäi meeleavaldus rahumeelseks. Üks osaleja võeti siiski vahi alla noa kandmise eest. Väiksemad meeleavaldused toimusid üle riigi ka paljudes teistes linnades, sealhulgas Münchenis, Frankfurdis ja pealinnas Berliinis.

Jaga
Kommentaarid