„Jälgime tähelepanelikult sündmusi vennalikus naaberriigis. Kutsume kõigi probleemide rahumeelsele lahendamisele konstitutsioonilis-õigusliku platvormi ja dialoogi raames, mitte tänavarahutuste ja seaduste rikkumise kaudu. Just sellele on suunatud Kasahstani Vabariigi presidendi Kasõm-Žomart Tokajevi sammud olukorra stabiliseerimiseks ja olemasolevate probleemide operatiivseks lahendamiseks, sealhulgas nende, mis sisalduvad protestijate seaduslikes nõudmistes,” öeldakse Venemaa välisministeeriumi täna tehtud avalduses.

Moskva teatas, et loodab olukorra kõige kiiremale normaliseerimisele riigis, kellega Venemaad seovad strateegilise partnerluse ja liitlassuhted ning vennalikud ja inimlikud kontaktid.

„Hoiame sidet Vene välisasutustega Kasahstanis. Olukord meie diplomaatiliste ja konsulaarmissioonide ümber on rahulik. Praegusel hetkel olemasoleva informatsiooni järgi kannatanuid Kasahstani Vabariigis viibivate Vene Föderatsiooni kodanike hulgas ei ole,” öeldakse teates. „Jätkame sündmuste arengu tähelepanelikku jälgimist.”