Loobu lisakilodest. Mida väiksem on sõiduki mass, seda väiksem on kütusekulu. Seetõttu loobu mittevajalikust koormast, sest iga lisanduv 20 kg suurendab kütusekulu 1% võrra.

Vähenda õhutakistust. Sõidukiiruse kasvades 2 korda suureneb õhutakistus 4 korda. Katuseboksid ja rattahoidjad kahjustavad auto aerodünaamikat ja suurendavad kütusekulu ning tasuks eemaldada, kui neid parasjagu ei kasutata.

Kontrolli rehvirõhku. Rehvirõhku tasuks kontrollida vähemalt kord kuus, sest normist 0,5 bari madalam rehvirõhk suurendab kütusekulu 2–4%.

Sõida sujuvalt. Sagedased järsud kiirendused ja pidurdused suurendavad kütusekulu. Teed jälgides ja oma manöövreid pikemalt ette planeerides tagad nii turvalisema liikluse kui ka väiksema kütusekulu.

Väldi sõiduki peatumist. Võimalusel väldi sõiduki täielikku peatumist. Linnasõidul pole see enamasti siiski võimalik. Sõidukiiruse vähendamiseks tuleks eelistada mootoriga pidurdamist ja peatumisel, mille kestus on üle 20 sekundi — näiteks raudteeülesõidu tõkkepuu ees —, tasub mootor välja lülitada.

Vali soodsam kütus. Uuringud kinnitavad, et ökonoomse sõidustiiliga võib kütusekulu vähendada kuni 25%, aga päris ilma tankimata ikka ei pääse.

Enamik kütusemüüjaid pakub püsikliendile soodustust 2–3 senti liitrilt. Siinkohal eristub teistest Olerex, kes pakub esimesena Eestis lisaks püsisoodustusele 2,6 senti liitrilt veel ka „raha tagasi” boonusprogrammi, mis lisab igalt ostusummalt 3% raha sinu kliendikontole. Ehk siis 1,5-eurose kütusehinna puhul saad kütuseliitri tegelikult 7,1 senti soodsamalt — 2,6 senti soodustust ostult ja 4,5 senti kliendikontole.

Kliendikontole kogunevat boonust saad kasutada Olerexi teenindusjaamades kohvi, toidu ja toidukaupade eest tasudes, aga ka näiteks e-poest toitu tellides. Kõigilt söögi ja toiduainete ostudelt saad omakorda alati 3% kliendikontole tagasi. Olerexi rikkalikust menüüst leiab igaüks enesele midagi tervislikku ja meelepärast — alates kuumadest jookidest veganlike roogadeni välja.

Tutvu lähemalt Olerexi uue boonusprogrammiga, mis on Eestis ainulaadne, ning vali nutikad ja säästlikud lahendused.

Jaga
Kommentaarid