Vastavale otsusele kirjutas alla Tšetšeenia inimõiguste volinik Nurdi Nuhhažijev. Ramzan Kadõrovit autasustati „ajaloolise panuse eest tšetšeeni rahva loomupäraste ja võõrandamatute õiguste kaitsesse”. Nuhhažijev märkis Kadõrovi teeneid vabariigi sotsiaal-majanduslikes ja poliitilistes struktuurides ning juhtis tähelepanu tema mehisusele ja patriotismile.

Ramzan Kadõrovi isa Ahmat Kadõrovit autasustati postuumselt „ainulaadse mehisuse ja kindluse eest tšetšeeni rahva õiguste kaitsel, piiritu ustavuse eest rahvuslikele traditsioonidele ja islamiväärtustele ning riigimehe tarkuse ja stoilise kannatlikkuse ülesnäitamise eest”.

Ramzan Kadõrovi ema Aimani Kadõrova sai autasu „väljapaistvate teenete eest kodanike õiguste kaitsel”. Teatatakse, et Kadõrova on andnud suure panuse raskesse olukorda sattunud inimeste aitamisse. Samuti märgitakse tema aastate pikkust aktiivset heategevuslikku ja ühiskondlikku tööd.

Mõned päevad tagasi sai medali inimõiguste kaitse eest Ramzan Kadõrovi vanim tütar, Tšetšeenia kultuuriminister Aišat Kadõrova.