Prosvirnin oli marurahvusliku internetiväljaande Sputnik i Pogrom asutaja ja endine peatoimetaja.

Telegrami kanal 112 teatas, et hukkunu oli narkojoobes ja veidi enne juhtunut kuulsid naabrid korterist karjeid. TASS-i andmetel leiti Prosvirnini juurest gaasiballoon ja nuga.

RIA Novosti teatas Prosvirnini sõbrale ja kolleegile Svjatoslav Pavlovile viidates, et mingit hüvastijätukirja Prosvirnin maha ei jätnud, kuigi internetis levitati tema väidetavat läkitust.

„Mingit surmaeelset kirja ei olnud, see on fake (võlts – toim). See ei ole tema käekiri, seda enam ei leitud mingeid surmaeelseid kirju kohapealt,” ütles Pavlov.

Teatatakse, et matusepäeva ei ole veel kindlaks määratud ja surnukeha ei ole lähedastele välja antud.

Prosvirnin sai tuntuks blogijana. Hiljem asutas ta Sputnik i Pogromi, mis alguses tegutses Vene sotsiaalmeediaplatvormis VKontakte ja pärast omaette veebilehena.

Erilist tähelepanu pälvis Sputnik i Pogrom 2014. aastal, kui Prosvirnin toetas seal oma kirjutistes Krimmi annekteerimist ning isehakanud Donetski ja Luganski rahvavabariike.

2017. aasta juulis nõudis Venemaa peaprokuratuur meedia järelevalveorganilt Roskomnadzorilt mitmete marurahvuslike veebilehtede sulgemist ja nende hulgas oli ka Sputnik i Pogrom. 2018. aasta oktoobris teatas väljaanne oma tegevuse lõppemisest.