Neil teemadel võtsid sõna terviseameti nakkushaiguste osakonna nõunik Irina Dontšenko, tervise- ja tööminister Tanel Kiik ning Tartu Ülikooli peremeditsiini professor, perearst ja koroonaviiruse seireuuringu juht doktor Ruth Kalda. Doktor Kalda ühineb pressikonverentsiga videoülekande kaudu.

Töö- ja terviseminister Tanel Kiik sõnas pressikonverentsil, et valitsusel on homme piirangute vaatevinklist arutluses kolm stsenaariumit:

1) piiranguid ei leevendata üldse
2) kaotatakse siseruumis toimuvatel üritustel sulgemiskellaajaga seotud piirang
3) aastavahetuseks võetakse piirangud hetkeks maha

Kiik nentis, et uus aasta võetakse inimeste poolt vastu piirangutest hoolimata - kui ametlikult lõppeb pidu 23.00, siis see ei tähenda, et inimesed tõmbuksid tagasi ning ei jätkaks grupiti uue aasta saabumise tähistamist.

Milline stsenaarium kolmest käiku läheb, selgub homme.

Suhtumine piirangutesse on positiivsem

Doktor Ruth Kalda märkis Tartu Ülikooli seireuuringust rääkides, et hetkeseisuga on nakkusohtlik iga 175. täiskasvanu. Praegu paistab tema silmis olevat aeg, mil on võimalik valmistuda järgmise laine tulekuks - seda eelkõige vaktsineerides.

Tartu Ülikooli seireuuringust ilmnes ühtlasi, et tõhustusdoosi saanud isikud haigestuvad omikrontüvesse viis korda vähem kui ühe kuuriga kaitsepoogitud ning lausa 10 korda vähem kui täielikult vaktsineerimata ja läbipõdemata inimesed.

Lisaks seireuuringule jälgitakse Tartu Ülikoolis ka eestimaalaste käitumist ja suhtumist pandeemiasse.

Kalda sõnutsi on näha arengut, et valitsuse suunitlusi ja piiravaid meetmeid järgitakse aina enam. Seda eriti isikute poolt, kel pole koroonaviiruse vastu mitte mingisugust immuunkaitset.

Jälgi blogi siit (kui see esimese korraga ei ilmu, siis uuenda lehte):

Jaga
Kommentaarid