Esitledes juba neljandat meetmete paketti kahe nädala jooksul, teatas valitsus alkoholi serveerimise keelust baarides ja restoranides, spordiklubide ja ujulate sulgemisest enamikule kasutajatele ning karmimatest reeglitest muu hulgas koolidele, vahendab Reuters.

„Ei ole kahtlust, et uus variant muudab reegleid. Seetõttu peame me tegutsema kiiresti ja me peame tegutsema jälle,” ütles Støre pressikonverentsil. „Paljude jaoks tundub see lukustamisseisukorrana, kui mitte ühiskonna, siis nende elu ja elatise.”

Tõhustusdoosidega vaktsineerimise kiirendamiseks võetakse Norra valitsuse teatel appi sõjavägi ja apteegid.

Samal ajal kehtestatakse karantiine laialdasemalt.

Norras on nii nakatumine kui ka hospitaliseerimiste arv omikrontüve leviku tõttu rekordtasemel. Lähipäevil on oodata selle domineerivaks variandiks muutumist.

„Nüüd tegutsemata jätmine võib viia suurte negatiivsete tagajärgedeni ühiskonna jaoks, mitte ainult tervishoiuteenuste ja omavalitsuste jaoks,” teatas Norra rahvaterviseinstituut (FHI).

Kui efektiivseid meetmeid kasutusele ei võeta, võib 5,4 miljoni elanikuga Norras olla jaanuari alguses 90 000 kuni 300 000 uut koroonajuhtumit päevas, teatas FHI.

Jaga
Kommentaarid