Meeleavalduse käigus vahistati kolm inimest, kes eirasid maskide kandmise nõuet ning kasutasid ilutulestikku, vahendab Reuters. Protestijad ründasid ka lumepallide ja jääkamakatega sündmust kajastanud ajakirjanikke, teatas politsei. Kogunemisel võttis valitsuse suunal kriitiliselt sõna ka Austria Vabaduspartei üks eestvedaja Herbert Kickl.

Meeleavaldajad on tänavatel kogunenud alates novembri keskpaigast, mil Austria valitsus riigi täielikult sulges. Kui tänase seisuga pääsevad lockdowni’st kõik vaktsineeritud inimesed, siis kaitsepookimata austerlased peavad karme piiranguid aga jätkuvalt järgima, vahendab The Guardian.

Kõige tulisemalt protesteriti aga kohustuslik vaktsineerimine vastu, mis jõustub veebruaris kõigile üle 14-aastastele elanikele. Nimelt on Austria esimene Euroopa Liidu riik, kes sellise otsuse on vastu võtnud. Kaitsepookimisest pääsevad aga need, kellel on ette näidata arsti poolt väljastatud vastav tõend.

Austria valitsus on aga kinnitanud, et jõuga kedagi vaktsineerima ei hakata. Küllaga kaasnevad vaktsiinist keeldujatele rahalised trahvid. Kui esmalt peab süstist keelduja välja käima 600 eurot, siis mitmekordse keeldumise korral võib see kerkida 3600 euroni.

8,9 miljoni elanikuga Austrias on alates pandeemia algusest teatatud 1,2 miljonist koroonaviiruse juhtumist ja enam kui 13 000 surmast.

Jaga
Kommentaarid