Soome uudisteagentuuri STT andmetel kästi valitsuste liikmetel juba veidi enne kella 20 kontakte vältida, kui nad olid reedel kokku puutunud koroonaviirusega nakatunud välisminister Pekka Haavistoga, vahendab Yle Uutiset.

Valitsuse julgeolekujuhi teade saadeti SMS-ina ja seda korrati laiema saajate ringiga samal õhtul kell 22.

Marin on öelnud Helsingin Sanomatele ja Iltalehtile, et tal ei olnud kaasas valitsuse telefoni, kuhu valitsuse sõnumid saadetakse.

Marinil oli kaasas parlamendi telefon, kuhu teatati Haavisto nakatumisest.

Twitteris teatas Marin, et talle edastati hinnang, et eneseisolatsiooniks ei ole vajadust.

„Sain laupäeva õhtul informeeritud minister Haavisto koroonaviirusega nakatumisest ja sain samas hinnangu, et erakordseks tegutsemiseks ei olnud vajadust. Sellega seoses ei saanud ma juhist vältida kontakte,” kirjutas Marin. „Julgeolekujuhi antud juhis valitsust puudutavate ettevaatusabinõude kohta jõudis minuni alles pühapäeval, kui alustasin viivitamatult selle järgimist ja broneerisin kohe ka esimese koroonatestiaja.”

Helsingin Sanomate andmetel teatas Marinile Haavisto nakatumisest riigisekretär Henrik Haapajärvi laupäeva õhtul kella 19.20 ajal.

Marin tunnistas Helsingin Sanomatele, et oleks pidanud parema otsuse tegema ja informatsiooni kontrollima.

Marin ütles, et tal oli kaasas teine töötelefon.

„Olen alati kättesaadav ja ka nüüd saadi mind kätte,” ütles Marin Helsingin Sanomatele.

„Mõlemad telefonid on tavaliselt kaasas, aga nüüd vabal õhtul ei olnud see nii. Alles hommikul lugesin teise telefoni sõnumeid ja märkasin neid ühtlasi,” ütles peaminister Ilta-Sanomatele.

Marini esimese koroonatesti tulemus oli negatiivne ja täna peaks ta minema teist proovi andma. Ta lubas kuni teise testitulemuse saamiseni kontakte vältida.

Marini ööelust ja pidutsemisest kirjutas esimesena kõmuleht Seiska, mille teatel käis Marin kahes erinevas restoranis, kus viibis mitmeid tunde suurema seltskonnaga. Iltalehtile ütles Marin, et oli väljas koos abikaasaga.

Jaga
Kommentaarid