Le Canard Enchaîné teatel ütles Macron, et Johnsonil on „vulgaarne suhtumine”, vahendab Guardian.

Macron kurtis Johnsoni käitumise üle pärast nendevahelist telefonivestlust migrandipaadi uppumise järel La Manche’i väinas.

Macroni vihastas, et Johnson avaldas Twitteris kirja, mis sisaldas viiepunktilist plaani La Manche’i väina paatidega ületamise takistamiseks.

„Ma rääkisin kaks päeva tagasi tõsiselt peaminister Johnsoniga,” ütles Macron reedel pressikonverentsil. „Omalt poolt jätkan ma seda, nagu ma teen kõigi riikide ja juhtidega. Ma olen üllatunud meetoditest, kui nemad ei võta asju tõsiselt. Me ei suhtle riigijuhtide vahel nendel teemadel säutsude ja kirjade abil, mille me avalikustame.”

Le Canard Enchaîné teatel oli Macron eravestlustes aga veelgi hukkamõistvam.

„BoJo räägib minuga täiskiirusel, et kõik saab korda, me arutame nagu suured inimesed ja siis ta kiusab meid ebaelegantselt enne või pärast. Alati sama tsirkus,” tsiteerib Le Canard Enchaîné Macroni sõnu.

Ajakiri lisas, et Macron ütles oma nõuandjatele, et Johnson vabandas eraviisiliselt Prantsusmaa avalikkuse ees patuoinaks tegemise eest sellistes asjades nagu La Manche’i ületamised või „vorstisõda”.

„On kurb näha, et suurriiki, kellega me võiksime koos teha tohutult palju asju, juhib kloun,” ütles Macron Le Canard Enchaîné andmetel.

Teadete kohaselt ütles Macron veel: „Johnsoni tsirkuse alguspunkt on Brexit. Ta sai väga kiiresti aru, et olukord on brittidele katastroofiline. Tanklates ei olnud bensiini, puudus oli tervest hunnikust toodetest. Ta seab ennast ohvri positsiooni ja teeb Prantsusmaast patuoina. Ta püüab muuta lihtsad olukorrad keerulisteks probleemideks. Me oleme olnud selles seisus alates märtsist. Ta on teinud seda „vorstisõja”, kalanduse, allveelaevaafääri asjus. Eraviisiliselt ütleb ta, et tal on kahju, et nii käitub, aga ta ütleb, et ta peab arvestama enne kõike muud avaliku arvamusega.”

Prantsusmaa suursaadik Suurbritannias Sylvie Bermann ütles hiljuti Times Radiole, et kahe riigi suhted pole olnud nii halvad kui praegu alates Waterloo lahingust.