Kirjast teatas Twitteris Poola siseministri asetäitja Błażej Poboży. Poola piirivalve ülem teatas Valgevene ametivennale, et kui migrante minema ei viida, on Poola sunnitud sulgema raudteepiiripunkti, vahendab Poola Raadio.

Kindral Praga rõhutas, et Poola pool jälgib murega sündmusi Kuźnica piiripunkti juures.

„Poola piirivalvureid on seal palju kordi rünnatud, kasutades kive ja šokigranaate. Politseinikud, piirivalvurid ja sõdurid on vigastada saanud. Seda on tehtud Valgevene teenistuste täieliku tegevusetuse juures,” öeldakse kirjas.

Poola piirivalve ülem nõuab rõhutatult migrantide Kuźnica piiripunkti juures viibimisega seotud olukorra kõige kiiremat võimalikku stabiliseerimist.

„Ma ootan, et olukord stabiliseerub hiljemalt pühapäevaks, 21. novembriks. Kui me ei näe julgeoleku paranemist selles piirkonnas, on Poola sunnitud peatama kaubaliikluse raudteel läbi Kuźnica piiripunkti. Mitmete Poola teenistuste vastu vaenulike migrantide gruppide viibimine seal tekitab piirkonnas paljude ootamatute ja ohtlike olukordade, sealhulgas raudteekatastroofi ohu,” kirjutas kindral Praga Valgevene piirivalvekomitee esimehele.