Olukord Valgevene-Poola piiril Bruzgi-Kuźnica piiripunktis halvenes eile hommikul, kui Poola politseinikke, piirivalvureid ja sõdureid loobiti muu hulgas kividega. Politsei kasutas agressiivsete inimeste vastu Valgevene poolel isaks muule ka veekahureid. Poola teenistuste tegevus agressiivsete inimeste vastu kestis üle kahe tunni, vahendab Poola Raadio.

„Me fikseerimine kõik need esemed, mis lendasid täna Poola piiri kaitsnute ja selle brutaalse rünnaku tagasi tõrjunute suunas. See näitab meile, millega meil tegemist on,” ütles Szymczyk eile Polsat Newsile.

Politsei teatas, et „Valgevene poole inspireeritud inimeste rünnaku tagajärjel sai üks politseinik tõsiselt vigastada (...) tõenäoliselt on tal pärast esemega pihta saamist koljuluumurd”.

Politseiülem teatas, et kõige tõsisemalt viga saanud politseinikule tehti haiglas diagnostikat ja ta lahkus sealt omal soovil, teatades, et tahab naasta kolleegide juurde ja tegevusse niipea kui võimalik. Õnneks ei ole vigastused kuidagi eluohtlikud ega ohusta tõsiselt ka tema tervist, teatas Szymczyk.

Szymczyki sõnul sai kokku 12 inimest erinevatest Poola teenistustest mingil moel viga. Üheksa sai vigastuse diagnoosi. Vigastada sai ka kaks naispolitseinikku, kellest ühel on pea- ja teisel jäsemete vigastused. Viga sai ka kaks piirivalvurit ja üks sõdur.

„Vaadates neid inimesi, kes loopisid kive, seda, kuidas nad käitusid, siis minu arvates on nad üsna hästi välja õpetatud ja kogenud erinevat tüüpi võitlustes. Minu arvates olid nende agressiivsete inimeste hulgas Valgevene teenistuste töötajad,” ütles Szymczyk.

Szymczyki sõnul olid need inimesed maskides, mis välistab igasuguse isiku tuvastamise, nii et on palju viiteid sellele, et Valgevene teenistuste töötajad olid nende sündmuste algatajad ja peamised juhid ning osales palju noori erakordselt agressiivseid mehi.