Araabiakeelse sõnumi sisu on kinnitus selle kohta, et migrantide hulgas levitatakse informatsiooni vabatahtlike otsimise kohta Poola piiri ning sõdurite, politseinike ja piirivalvurite ründamiseks, teatas Żaryn intervjuus portaalile TVP.info, vahendab Poola Raadio.

Żaryn lisas, et selle sõnumi autor hoiatas samas, et võimalik osalemine rünnakus võib selles osalejatele ohtlik olla.

Żaryn ütles, et ei saa sõnumi saatja ja adressaatide kohta mingeid üksikasju avaldada. „See on informatsioon migrantidele. Nii palju saan ma öelda,” märkis Żaryn. „Valgevenelased valmistuvad selgelt millekski. Iga hetk võib midagi juhtuda.”

Migrant Valgevene-Poola piiril asuvast laagrist rääkis Raadio Vabadusele, et Valgevene jõustruktuuride esindajad koguvad kokku noori mehi ning valmistavad neid ette tõkkest läbi tungima ja piiri ületama.

Raadio Vabadus tegi ööl vastu tänast intervjuu anonüümseks jäänud migrandiga, kes ütles, et Valgevene jõustruktuuride esindajad õhutasid öösel noori mehi migrantide hulgast „tõket läbi lõikama ja edasi tungima”, vahendab Poola Raadio.

Intervjueeritu ütles, et mõned mehed eskorditi sügavale metsa ja täna hommikul peaks toimuma läbimurdmiskatse. Mehe sõnul ei ole vabatahtlikku soovi okastraati läbi lõigata ja pigem soovitaks rahulikult piiri ületada.