Täpsemalt on Rakvere kohtumajas arutlusel Viru vangla taotlus vabastada Vorobei ennetähtaegselt tingimisi, allutades ta elektroonilisele valvele.

Praeguseks 41-aastane Vorobei sai toona 63-aastase Tarankovi tapmise eest pea kümneaastase vangistuse, mis loeti kaetuks talle mõni aeg hiljem narkoäri eest mõistetud kümneaastase vangistusega. Vorobei karistusaega arvestati tema kinnipidamisest 22. septembril 2016.

Riigiprokuratuuri süüdistuse järgi tappis Vorobei Tarankovi 13. septembril 2016 Läänemaal Saunja külas, tulistades teda oma ebaseaduslikust püstolist CZ seitse korda kehasse ja nn kontroll-lasu ka pähe.

Riigiprokurör nõudis Vorobeile seitsme aasta ja üheksa kuu pikkust vangistust, kohtunik määras liitkaristuseks ettekavatsetud tapmises ning tulirelva ja selle öösihiku ebaseadusliku käitlemise eest 9,5 aasta pikkuse vangistuse.

Oleme varem kirjutanud, et Tarankov oli Juri Vorobei isa Viktor Vorobei sõber, mistõttu tundis Juri Vorobei Nikolai Tarankovi juba lapsena. Meeste omavahelised suhted olid valdavalt head, kuid 2016. aasta esimesel poolel tekkis neil Vorobei varasema äritegevuse ja omavaheliste läbisaamisega seotud konflikt.

Kohtus tunnistas Vorobei, et temani jõudis Tarankovi ähvardus, millest ta sai aru, et Tarankov võib organiseerida tema tapmise, mistõttu otsustas ta Tarankovi ise tappa.

13. septembri 2016 hommikul läks Vorobei Tarankovi kalastuskohta Saunja lahe ääres Supluse kinnistul. Kui Tarankov parkis oma maasturi veepiirist mõni meeter eemale ning hakkas paati vette laskma, tuli Vorobei peidukohast välja ja teatas, et soovib konfliktist rääkida. Saades Tarankovilt järsu keeldumise, tulistas Vorobei teda korduvalt. Hiljem tõstis Vorobei Tarankovi laiba Toyota maasturisse, et kaitsta surnukeha ilmastikutingimuste eest.