Enne võrgustiku paljastamist kavandasid selle liikmed – neli Venemaa, üks Ukraina ja üks Usbekistani kodanik – Türgis elava tšetšeeni dissidendi „Abdulhakimi” mõrva. Viimane on võidelnud Süüria opositsiooni poolel Bashar al-Assadi režiimi vastu, kirjutab Daily Sabah.

Türgi Rahvusliku Luureorganisatsiooni (Millî İstihbarat Teşkilatı, MİT) andmetel sai salajase võrgustiku juht Bislan Rasajev käske Kazbek Dukuzovilt ja Adam Delimhanovilt. Viimane on Vene riigiduuma liige ja Kadõrovi sugulane, kes on Interpoli poolt tagaotsitav.

Dukuzov on andnud käske tšetšeeni dissidentide neljaks mõrvaks Euroopas alates 2004. aastast, kirjutab Daily Sabah.

MİT paljastas lisaks, et Rasajev plaanis koguda relvi, et mõrvata Abdulla Abdullajev varjunimega „Ebubekir”, kes on salakaubavedaja ja terroriorganisatsiooni Daesh (Islamiriik) liige. Kahtlusaluse kodust leiti läbiotsimise käigus lasersihikute ja summutitega relvi, teatab Daily Sabah.

21. oktoobril teatas Türgi ringhääling TRT, et kuni kohtuni võeti vahi alla kuus kahtlusalust väidetava vandenõu eest tšetšeeni dissidentide vastu Türgis. Esitati süüdistused poliitilises ja sõjalises spionaažis ning relvastatud tegevuse ja spioneerimise ettevalmistamises tšetšeeni opositsioonitegelaste vastu.

TRT teatas, et kahtlusalused peeti kinni juba 8. oktoobril Antalya provintsis.