Keskerakonda toetab Tallinnas 42,3%, Reformierakonda 17,6% ning konservatiivset rahvaerakonda 13,1% Tallinna elanikest vanuses 16 ja enam eluaastat.

Küsitluse tulemuste põhjal saaks Keskerakond Tallinna linnavolikogus 35 kohta 79st. Reformierakond koguks 14 kohta ning paremuselt kolmanda tulemuse teeks EKRE 11 kohaga. Volikokku pääsevad veel Eesti 200 (7 kohta), sotsid (7 kohta) ning Isamaa (5 kohta).

Uuringu viis läbi Norstat Eesti AS ning tegu on ainsa küsitlusega, kus vastajale esitati tema piirkonna täielik valimisnimekiri. Uuringu periood oli 24. septembrist 13. oktoobrini, mil telefoniküsitlusele vastas 2216 valimisõiguslikku tallinlast.

Tartu ülikooli Skytte poliitikauuringute instituudi teaduri Martin Mölderi sõnul võrreldes eelnevate küsitlustega suuri muutusi toetuse jaotuses ei ole Tallinnas näha, kuid Keskerakond on positsiooni natuke parandanud ning tema peakonkurendid vähesel määral toetust kaotanud.

"Samuti on viimastel nädalatel suurenenud ennustused selles osas, kui palju inimesi Tallinnas valima läheb, kuid osaluse plahvatuslikku kasvu võrreldes eelmiste valimistega me siiski väga suure tõenäosusega ei näe," kommenteeris ta.

Martin Mölderi sõnul puudutab kõige olulisem küsimus tõenäosust, et Keskerakond saab ka seekord absoluutse enamuse volikogus ning seeläbi võimaluse järgmised neli aastat pealinnas ilma koalitsiooni moodustamata valitseda.

Tema sõnul tagaks eeltoodud häälte jaotus, et Keskerakond saab linnavolikogus 35 kohta 79st, kuid absoluutseks enamuseks oleks vaja 40 kohta.

Samas võib mitmete soodsate asjaolude kokkulangemine absoluutse enamuse saavutamise siiski võimalikuks muuta. Palju sõltub sellest, mis juhtub valimiskünnise ümber. Nimelt sõltub valimiskünnise ületanud nimekirjade kohtade osakaal volikogus sellest, kui palju hääli läheb kaduma ehk siis künnise alla jäänud erakondadele.

Kui näiteks Isamaa peaks kaotama mõne protsendi oma häältest ning jääma napilt künnise alla ning teiste valimiskünnise alla jäävate erakondade ja valimisnimekirjade toetus peaks 12% võrra suurenema, saaks Keskerakond automaatselt ilmselt kolm kohta juurde.

Kui sellele lisaks koguks Keskerakond endale veel paari protsendi jagu hääli juurde, olekski neil 40 kohta Tallinna volikogus koos. Isamaal peaks minema Tallinnas erakordselt halvasti ning samal ajal peaks Keskerakonnal ja rohelistel minema erakordselt hästi, et Keskerakonna ainuvõim taas realiseeruks.

Kui Isamaa toetus jääb sinna, kuhu ta oodatavalt jääb viie ja kümne protsendi vahele ning kui rohelised teevad samuti oma oodatud paariprotsendise tulemuse, peaks Keskerakond aga oma toetust võrreldes nende küsitlustulemustega väga oluliselt suurendama, et tagada ainuvõim. Siis peaks Keskerakond kokku saama vähemalt umbes 48% häältest.