Täna pärastlõunal viibis tõstuki alla jäänud mees jätkuvalt haiglaravil.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) pressiesindaja Britta Sepp ütles täna õhtul Delfile, et nemad said juhtunust teate esmaspäeval kella kolmveerand viie paiku ja käisid kohapeal olukorda hindamas.

Tänaseks on teada, et 30-aastasele mehele kukkus Viimsis Lubja külas Randvere tee äärde jääval ehitusel peale väike tõstuk. Juhtunu tagajärjel sai noormees nii tõsiselt viga, et tuli sündmuskohalt kiirabiga haiglasse toimetada.

„Hetkel käib kõikide asjaolude väljaselgitamine, sh kas tegemist võis olla tööõnnetusega või tekkis olukord töötajate endi tähelepanematusest,” ütles Sepp.

Objekti ehitaja OÜ Nordlin Ehitus juhatuse liige ja ehitusdirektor Kaarel Prikk jäi täna Delfiga rääkides kidakeelseks, ent ütles, et õnnetus oli tõsine ja nõuab tõenäoliselt põhjalikku uurimist. Ta märkis, et ei oska juhtunut, kannatanu tervislikku seisundit ega seda, kuidas viimane täpsemalt tõstuki alla jäi, kommenteerida.

„Varem ei ole nii tõsist juhtumit meie ehitusobjektidel aset leidnud,” märkis Prikk.

Valmivas keskuses tegutsema hakkava SA Kultuuri- ja hariduskeskus Viimsi Artium nõukogu esimees Riina Aasma ütles Delfile, et see teema on kõigile valus. „Inimesest on kahju. Me loodame, et noor mees saab kiiresti jalule,” ütles Aasma. „Taolised õnnetused on alati väga kurvad. Aga miks see täpselt juhtus, ei oska ma kommenteerida – seda, kas kõik oli korras, kas ohutusnõudeid järgiti, selgitab välja juba edasine uurimine. Täna teame täpselt nii palju, kui Delfi uudises kirjas oli.”

Viimsi Artium

Aasma kinnitas, et täna tööd jätkusid ja objekti valmimine on endiselt ajakavas. „Tööõnnetused ikka juhtuvad, aga need ei saa seda kuidagi mõjutada,” sõnas ta.

Objekti tellija Viimsi Haldus OÜ juhatuse liige Peeter Rüütel märkis Delfile, et viga saanud mehe kõrval ei seisnud õnnetuse ajal kedagi ning seega on raske öelda, kuidas mees täpselt tõstuki alla jäi. „Hoiame end uurimise arengutega kursis,” kinnitas Rüütel.

Viimsi kultuuri- ja hariduskeskus Viimsi Artium peaks projekti kohaselt valmima 2022. aasta kevadel. Uus keskus koondab ühe katuse alla muusika-, kunsti- ja teaduskoolid ning huvikeskuse. Ühtlasi tuleb keskusesse 500-kohaline kontserdisaal ja väiksemad kammer- ja black-box saalid, mis võimaldavad Viimsisse tuua tipptasemel muusikaelamusi, teatrietendusi ja muid kultuuriüritusi.