Päästeamet sai eile kella 21 paiku teate, et Mohni saarel põleb mets. Kella kümneks õhtul suudeti tulekahju lokaliseerida.

Päästeameti ega keskkonnaameti sõnul pole tulekahju tekkepõhjus praegu teada, küll aga teostas keskkonnaameti lepingupartner eile päeval saarel koristustöid. Mitu kohalikku rääkis eile Delfile, et päeval käisid saarel metsaaluse koristustööd ning hiljem põletati seal prahti, millest võis ka tulekahju alguse saada.

“Mohni saarel püüame taastada avarat rannikukooslust ja kukemarjaluiteid, selleks tuleb maha võtta puid ja põõsaid. Eilsete taastamistööde käigus põletas meie koostööpartner sarnaselt paljudele varasematele kordadele Mohnil maha võetud oksi ja puitu. Kokkulepete järgi tuleb selliste lõkete tegemisel alati täita tuleohutusnõudeid,” ütles keskkonnaameti looduskaitse korraldamise osakonna juhataja Tarvo Roose Delfile. Ta lisas, et põlengu tagajärjel tekkinud kahju oskavad nad hinnata alles siis, kui on spetsialistidega saarel käinud.

Mohni saarele kogunesid tuld kustutama kolm päästeautot, üks päästeameti paat ning ka vabatahtlike päästeüksus. Ükski hoone ega inimene viga ei saanud. Põles kolm hektarit metsa, saare pindala on ligi 60 hektarit.