EKRE fraktsiooni liige Mart Helme otsustas aga küsimuse esitamise eel peaministrit õnnitleda. "Kõigepealt lubage ma õnnitlen teid Norstati nädala küsitluses EKRE järel auhinnalisele teisele kohale jäämise puhul," alustas Helme oma sõnavõttu. "See on teie lakkamatute laimavate infooperatsioonide ja valetamise, vassimise kõige otsesem tagajärg," lisas Helme.

"Tõde ja matemaatika ei ole teie tugevamad küljed," vastas seepeale peaminister Kaja Kallas. "Isegi reitingutest, millest teie väga lugu peate, ilmselt näpuga järge ajate, siis ei saa kuidagi öelda, et te olete tõusnud seal esimeseks ja meie vajunud teiseks. See ju ei vasta lihtsalt tõele," lisas peaminister.

Mart Helme viitas oma kommentaaris MTÜ Ühiskonnauuringute Instituudi ja uuringufirma Norstat Eesti AS koostöös läbi viidud uuringule. Viimaste tulemuste põhjal toetab Reformierakonda 25,6%, Eesti konservatiivset rahvaerakonda (EKRE) 24,2% ja Keskerakonda 18,4% valimisõiguslikest kodanikest. Esikolmikule järgnevad Eesti 200 (12,7%), sotsiaaldemokraadid (8,5%) ning Isamaa (7,1%).

Pikemalt loe erakondade reitingute kohta SIIT.