Enne seda kehtestas Hiina riiklik pressiamet nädala alguses uued reeglid, millega piiratakse alaealiste õigust veebis levivatele videomängudele. Alla 18-aastased inimesed tohivad online-mänge mängida vaid reedest pühapäevani ja ka siis vaid tund aega päevas, kell 2021. Reeglite täitmise hõlbustamiseks on firmad kohustatud kontrollima, et mängijad kasutaksid sisselogimisel üksnes oma kodanikunime. Sellega karmistati 2019. aastast kehtivat korda, millega lubati alaealistel veebimänge mängida 90 minutit päevas.

Eelmisest nädalast on Hiina asunud piirama ka Aasias levinud fännikultuuri ja -klubide tegevust, mis seisneb peamiselt kuulsusi kujutavate piltide ja videote kirglikus jagamises ja kommenteerimises. Hiina küberruumi agentuuri sõnul keelustatakse näiteks veebis edetabelite avaldamine, kus kuulsusi nende populaarsuse alusel reastatakse. Telekeeld tabab ka kuulsusi, kes on rikkunud avalikku korda või eksinud moraali vastu. Samuti on nüüdsest keelatud kuulsuste laste elu kajastamine.

Laupäeval kustutas ühismeediaplatvorm Weibo tuhandeid kuulsuste elule keskendunud kontosid. USA agentuuri AP teatel on teadmata põhjustel kõigist voogedastuskanalitest kadunud populaarse näitlejanna Zhao Wei nimi, mis on kustutatud ka tema osalusel valminud filmide ja saadete tiitritest.

Kõik nimetatud meetmed on mõeldud üha enam isikukultusesse kalduva presidendi Xi Jinpingi väljakuulutatud rahvusliku uuestisünni poliitika elluviimiseks. Ringhäälinguameti neljapäevases korralduses märgitakse, et telejaamad peavad tegema “naiselike meeste ja muu ebanormaalse esteetika kujutamisele resoluutse lõpu.” See puudutab niihästi Lõuna-Korea ja Jaapani popstaare kui ka neist eeskuju võtvaid kohalikke. Samuti peaksid telejaamad vältima “vulgaarsete internetikuulsuste” ja jõukuse propageerimist, lisatakse korralduses. Selle asemel peaksid teleprogrammid “jõuliselt edendama Hiina oivalist traditsioonilist kultuuri, revolutsioonilist kultuuri ja arenenud sotsialistlikku kultuuri.”