Juhtumit uuritakse suure materiaalse kahju tekitamisena, vahendab SVT Nyheter.

„Kogu garaaž variseb kokku, midagi ei saa päästa. Umbes 200 autot läheb mahakandmisele,” ütles kohaliku aja järgi kella viie ajal hommikul Rootsi keskpäästeregiooni esindaja Kurt Holm.

Päästeteenistus sai väljakutse, milles teatati kahetasandilisest garaažist tulevast suitsust Märstas, kella kahe paiku öösel. Tule leviku riski teistele hoonetele ei olnud, aga garaaž hävis.

Teine päästeteenistuse esindaja Magnus Bengtsson ütles, et tegemist oleks olnud nagu sulatusahjuga. Kuumuse tõttu ei olnud võimalik lähedale pääseda.

Garaažist oli kuulda ka plahvatusi.

Esialgse informatsiooni järgi põles ainult mõni auto, aga tuli levis kiiresti nii hoone konstruktsioone kui ka autosid mööda, teatas politsei esindaja Ola Österling täna hommikul.

Politsei alustas eeluurimist suure materiaalse kahju tekitamise kohta. Österlingi sõnul võib aga minna 3-4 päeva, enne kui koht piisavalt maha jahtub, et saaks uurimist alustada.

Suitsu tekkis põlengust palju ja öösel puhus tuul seda lähedal asuva elamupiirkonna suunas. Elanikel soovitati sulgeda uksed, aknad ja ventilatsioon.

Mõnedest majadest evakueerisid elanikud vabatahtlikult ja neile korraldas omavalitsus kogunemispunkti.

Inimeste kannatada saamisest teateid ei ole.