„Seega te arvate, et seda ei oleks saanud teha, seda väljumist ei oleks saanud teha kuidagi paremini, ei mingeid vigu?” küsis intervjueerija George Stephanopoulos.

„Ei, ma arvan, et seda ei oleks saanud teha viisil, et... me võime tagantjärele tagasi minna ja vaadata, aga mõte, et kuidagi on mingi viis, et oleksime saanud välja ilma järgneva kaoseta, ma ei tea, kuidas see juhtuks. Ma ei tea, kuidas see juhtuks,” vastas Biden.

„Nii et teie jaoks oli see alati selle otsuse hinna sees?” küsis Stephanopoulos.

„No täpselt seda, mis juhtus, ei arvanud ma hinna sisse,” ütles Biden. „Aga ma teadsin, et neil on tohutu... Vaadake, üks asi, mida me ei teadnud, on see, mida Taliban teeb inimeste väljasaamise takistamise mõttes. Mida nad teevad. Mida nad teevad praegu? Nad teevad koostööd, lasevad Ameerika kodanikel välja saada, Ameerika personalil välja saada, saatkondadel välja saada ja nii edasi, aga neil on, meil on rohkem raskusi nende väljasaamisega, kes aitasid meid, kui me olime seal sees.”

Biden võttis kaitseasendi, kui Stephanopoulos viitas kaootilistele stseenidele Kabuli lennuväljal ja inimeste meeleheitele.

„Me oleme kõik näinud pilte. Me oleme näinud sadu inimesi C-17-sse surutuna. Me oleme näinud afgaane kukkumas...” ütles Stephanopoulos.

„See oli neli päeva tagasi, viis päeva tagasi!” segas Biden vahele.

„Mida te mõtlesite, kui te esimest korda neid pilte nägite?” küsis Stephanopoulos.

„Ma mõtlesin, et me peame selle kontrolli alla saama. Me peame kiiremini tegutsema. Me peame tegutsema viisil, et me saaksime lennujaama kontrolli alla võtta. Ja me tegime seda,” vastas Biden.

Vaatamata tegelikkusele Afganistanis, kaitses Biden visalt oma otsust.

„Kui te vaatate tagasi sellele, mis juhtus viimase nädala jooksul, siis kas see oli luure, planeerimise, täideviimise või otsustamise viga?” küsis Stephanopoulos.

„Vaadake, see oli lihtne valik, George,” ütles Biden. „Kui Afganistani valitsus, selle valitsuse juht läheb lennukile ja tõuseb õhku ja läheb teise riiki, kui te nägite meie väljaõpetatud Afganistani sõdurite, 300 000 suures osas kokkuvarisemist, lihtsalt varustuse mahajätmist ja lahkumist... see oli, teate, ma ei... nii juhtus. Nii lihtsalt juhtus. Ja seega oli küsimus, alguses, künnisküsimus oli, kas me jääme lahkumise juurde ajaraamistikus, mille paika panime, kas me pikendame selle 1. septembrini või viime oluliselt rohkem sõdureid sisse.”

Biden märkis, et vägivaldsed rünnakud Afganistanis katkesid viimastel kuudel tänu Donald Trumpi administratsiooni kokkuleppele Talibani juhtidega.

„Ma kuulen inimesi rääkimas, et teil oli seal 2500 inimest ja midagi ei juhtunud. Teate, enam ei olnud, aga teate mis, tegelikult oli põhjus, miks ei juhtunud, see, et eelmine president rääkis aasta varem läbi, et ta on väljas 1. maiks ja et vastutasuks ei tule rünnakuid Ameerika vägedele. See on see, mida tehti. Sellepärast ei juhtunud midagi,” ütles Biden.

„Mul oli lihtne valik. Kui ma oleksin öelnud, et me jääme, oleks meil olnud parem valmistuda neetult palju rohkemate sõdurite sisseviimiseks,” lisas Biden.