"Alates piiril kontrollimisest, jätkates vaktsineerimisega ja lõpetades rahvaga suhtlemisega. Ja nüüd karistatakse jälle kogu rahvast oma suutmatuse eest," kirjutab Helme Facebookis piirangutele viidates.

"Ma pole vaktsineerimisvastane, tegin endale ära, aga see, kuidas tänane valitsus "reklaamib" vaktsiine, teeb vist küll iga inimese lisaks valitsusvastaseks olemisele vaktsineerimisvastaseks," arvab ta. "Ja see, kuidas Kallase valitsus karistab kogu ühiskonda oma saamatuse ja võimetuse eest, on tülgastav. Minge minema. Pange amet maha ja minge minema."

Ta torkab, et 15 suvalist nime telefoniraamatust saaks ka riigi valitsemise ja koroona ohjamisega paremini hakkama. "Teie, kes te panite oma kohvisõbrast koalitsiooniläbirääkijaga koalitsioonileppesse põhiülesandeks koroonaga hakkama saamise. Te olete läbi kukkunud ka omaenda mõõdupuu järgi," ütleb ta Mailis Repsile viidates.

"Ma kutsun üles inimesi kodanikuallumatuse korras eirama valitsuse uusi keelde," märgib ta. "Karistatakse valimatult kõiki enda läbikukkumise eest. Me ei pea nende uute piirangutega nõustuma. Me ei pea selle läbikukkunud valitsusega nõustuma. Eelmine valitsus sai hakkama. Küllap järgmine saab ka hakkama."

Valitsus tegi täna kabinetinõupidamisel põhimõttelise otsuse langetada alates 9. augustist veelgi nakkusohutuse kontrollita üritustel ja tegevustes osalejate piirarve, muudatused hakkavad kehtima ka toitlustusasutustes; samuti taastub alates 2. augustist ühistranspordis maskikandmise kohustus.