Mõlemalt konfiskeeriti arvutid ja muud nutiseadmed ning andmekandjad, vahendab Interfax.

„Badaninilt konfiskeeriti kaks sülearvutit, Žolobovalt sülearvutid, mobiiltelefonid, mälupulgad, SIM-kaardid,” teatati Projekti Telegrami kanalis.

Badaninilt ja tema advokaadilt võeti allkirjad vaikimise kohta, Žolobova kuulati kodus üle.

Läbiotsimised toimusid Peterburi ärimehe Ilja Traberi väidetava laimamisega seoses, teatas Interfaxile advokaat Vassili Kušnir.

Traber väidab, et tal halvenes pärast tema kohta artikli avaldamist Projektis tervis.

„Nad tulid umbes kaks tundi tagasi, kell 7 hommikul hakkas helisema uksekell, hakati väga kõvasti uksele taguma. Ma pole siiani avanud. Nüüd hakati juba rääkima, et löövad ukse maha, aga seni pole veel löönud. Näen seal kaht politseinikku ja kaks manukat on koos nendega, nagu ma aru saan,” ütles Žolobova hommikul telekanali Dožd eetris.

Žolobova maja juures peeti kinni Projekti peatoimetaja asetäitja Mihhail Rubin, kelle vanemate korteris toimub läbiotsimine. Ka Rubin ise viidi sinna.

Projekt teatas, et täna avaldati Žolobova uuriv artikkel Venemaa siseministrist Vladimir Kolokoltsevist.

Badanin on Doždi endine peatoimetaja ja Doždis on töötanud ka Žolobova. Projektis on Žolobova avaldanud mitu palju vastukaja tekitanud uurimust, sealhulgas Tšetšeenia juhi Ramzan Kadõrovi kohta.

Avaldatud uurimuses Venemaa siseministri kohta kirjutatakse muu hulgas, et Kolokoltsevi naise õde Zoja Berditševskaja sai kohe pärast Kolokoltsevi ministriks saamist 2012. aastal umbes 200 miljonit rubla (2,3 miljonit eurot) maksva eramu omanikuks Moskva rikkurite elamurajoonis Rubljovo-Uspenski maanteel ehk Rubljovkas. Selle formaalne omanik on Projekti teatel Berditševskaja poeg.