Varem ütles Venemaa kaitseministeeriumile lähedal seisev allikas, et eriotstarbeline tuumaallveelaev asub teenistusse Vaikse ookeani laevastikus.

Tohutut allveelaeva opereerib teadete kohaselt Venemaa kaitseministeeriumi süvaveeuuringute peavalitsus (GUGI) ning selle peamine ülesanne peaks olema luureandmete kogumine.

Belgorod on esimene mehitamata allveelaeva Poseidon kandja. Selle eesmärk on vastutuumalöögi andmine potentsiaalsele vastasele, kui viimane esimesena ründab. Belgorod lasti vette 2019. aasta 23. aprillil.

184 meetri pikkune Belgorod on suurim viimase 30 aasta jooksul ehitatud allveelaev. Eksperdid kardavad, et 24 meetri pikkused hiigeltorpeedod Poseidon saab õhkida vee all, et tekitada radioaktiivne tsunami, mis ähvardab rannikulinnu 90 meetri kõrguse lainega. Belgorod võib kanda kokku kuut Poseidonit, igaüks kuni kahemegatonnise tuumalõhkepeaga, mis vastab 130 Hiroshimale visatud pommile.

Lisaks sellele on Belgorod emalaevaks väiksematele süvamere sukeldumisaparaatidele, mille robotkätega saab näiteks läbi lõigata merepõhjas olevaid kommunikatsioonikaableid.

Veel saab Belgorod oma kõhu all kaasa vedada 60 meetri pikkust tuumajõul liikuvat luureallveelaeva Lošarik.

Belgorod on kavas Vene sõjalaevastikule üle anda veel sel aastal, kuigi operatiivseks kasutamiseks on ta hinnangute järgi valmis alles mitme aasta pärast, kui kõik süsteemid on paigaldatud ja katsetatud.