„Meil on väga keeruline epidemioloogiline olukord. Alates 1. juunist kasvab haigestumine. Me oleme praegu kõrgete haigestumisnäitajatega Vene Föderatsiooni territooriumil reitingus kaheksandal kohal. Ma annan välja määruse epideemiavastaste toimingute läbiviimiseks. Esmajärjekorras on see riskigruppide immuniseerimine epideemianäitajate järgi. Immuniseerimine algab esmaspäevast,” teatas Funtussova, vahendab Interfax.

Sundvaktsineerimisele kuuluvad haridus-, meditsiini-, spotsiaalkaitse- ja sotsiaalteenuste, kommunaalmajanduse ja energeetika, kaubandus-, ilusalongide ja spaade, massaažisalongide, solaariumide, saunade, tervisespordikomplekside, ujulate, toitlustusasutuste, ühistranspordi, muuseumide, raamatukogude, laste mängutubade, lastelaagrite, teatrite, kinode ja kontserdisaalide töötajad.

Funtussova sõnul on vaktsineerimine kohustuslik iga töökollektiivi vähemalt 60 protsendile töötajatele. Keelduda saab ainult arstitõendiga.

Rospotrebnadzor hakkab koos oblasti- ja munitsipaalvõimudega töökollektiivides regulaarselt kontrollima maski kandmist, distantsi hoidmist, desinfitseerimist ja vaktsineeritust. Neid, kes ei ole vaktsineeritud, saab hakata saatma distantstööle kuni vaktsineerimiseni.

Funtussova kurtis aeglase vaktsineerimistempo üle. Vaktsineerituid on 34% plaanist – kaks doosi on saanud 72 000 inimest ehk 18,9% täiskasvanud elanikkonnast, aga 1. septembriks peab see olema 60%.

Enne Sahhalini on Venemaal sundvaktsineerimise ametnikele ja teatud valdkondade töötajatele kehtestanud Kemerovo oblast, Moskva linn ja Moskva oblast.