"Olen siin mitmed korrad jalutanud korterist riigikokku ja ühel päeval lugesid ajaviiteks kokku neid Bolti toiduvedajaid, kes vastu tulid. Neid oli kuskil seitse või kaheksa. Ja kõiki neid rattaid juhtisid, võiks öelda, et neegrid," alustas Kaskpeit oma küsimust peaminister Kaja Kallasele.

"Ja see on lausa hämmastav minu jaoks! Peale tööd suhtlevad nad kindlasti meie tüdrukutega, sest ma siin tumedaid tüdrukuid näinud ei ole. Mis on teie valitsuse eesmärk selles tegevuses? Kas see, et meie rahvas muutuks tulevikus tumedaks või kuidas?"

Kaja Kallas märkis oma vastuses muu hulgas, et sarnased solvavad küsimused ei tohiks Eesti Vabariigi parlamendile kohased olla.

Uno Kaskpeit on endine piirivalveameti piiriosakonna ülem ja piirivalvekolledži direktor, Kotkaristi V klassi teenetemärgi kavaler, 2015. aastast EKRE liige ja riigikogulane.

Ta on lõpetanud Soome riigikaitse kõrgkoolis Eesti kaitseväe kõrgema juhtkonna erikursuse ja omab Tallinna ülikooli sotsiaalteaduste magistrikraadi organisatsiooni käitumise erialal.