Prokuratuur kahtlustab Ādamsonsi spionaažis Venemaa heaks. Õiguskaitseorganid esitasid seimile taotluse anda luba viia Ādamsonsi kodus ja töökohal läbi läbiotsimised, pidada ta kinni ja rakendada tõkendit vahi all hoidmise näol, vahendab Läti Delfi.

Läti Televisioon LTV teatas, et Riigi Julgeolekuteenistuse (VDD) dokumentides käib jutt 43 spionaažiepisoodist. Juurdluse andmetel andis Ādamsons viimase nelja aasta jooksul Venemaale üle informatsiooni kaitseväe eelarve, hangete ja idapiiri kohta.

Seimi riikliku julgeoleku komisjoni esimees Māris Kučinskis ütles, et Ādamsonsi asjas on tõsiseid tõendeid, mis näitavad, et spionaažikahtlustustel on alust. Kučinskist informeeriti asjast enne otsuse vastu võtmist seimis.

VDD teatas, et täpsemat informatsiooni antakse pärast vältimatuid protsessuaalseid toiminguid.

Ādamsonsi väljaandmise poolt hääletas 69 seimi liiget, vastu oli viis ja neli jäi erapooletuks.

Ādamsons oli seimi riigikaitse, siseasjade ja korruptsiooni ennetamise komisjoni liige, aga tal ei olnud agentuuri LETA andmetel ligipääsu riigisaladusele.

Intervjuus LTV-le eitas Ādamsons kahtlustusi ja ütles, et ainsad episoodid, kui ta informatsiooni andis, olid intervjuud. LETA-le ütles Ādamsons, et ei saa aru, mida talle süüks pannakse.

„Mafioossed struktuurid meie riigis andsid vastulöögi. Patte endal ei tunne olevat. Mida iganes ka seim poleks heaks kiitnud, on mul keeruline kommenteerida seda, mida ma isegi ei tea. Mul pole vähimatki aimu, mida mulle süüks pannakse,” ütles Ādamsons.