Täna kella 14 paiku teatati häirekeskusele tulekahjust Pärnumaal Tori vallas, Kilksama küla juures asuvas Rääma rabas.

Rabapõlengu suuruseks mõõdeti toona ligikaudu 28 hektarit. Hoiatati, et suure tuule tõttu levib tuli kiiresti edasi ja põlenguala võib suureneda.

Kella 20.00 seisuga on põlengu suuruseks mõõdetud ca 40 hektarit rabapinnast.

Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Maris Moorits ütles Delfile, et kustutustööd vältavad kindlasti hiliste õhtutundideni, kui mitte läbi homse päeva.

"Raba on lihtsalt sedasorti maastik, mis peidab tule enda sisse," tõdes Moorits. "Sealt võib neid tulepesi leida veel mitu päeva."

Sündmuskohal on 15 erinevat tehnikaühikut üle Pärnumaa, kaasatud on lisaks päästeautodele UTV-d ja ATV-d ning droon, millega põlenguala suurust kindlaks tehakse. Politsei saatis appi ka kopteri.

Põlengu piirkonnas asub kaks elumaja, mille elanikke oldi valmis evakueerima. Seda siiski ei tehtud. Mooritsa sõnul puhub tuul õnneks soodsas suunas, mistõttu on loota, et rohkem elumaju põlengu teele ette ei jää.

Siiski palub Päästeamet hoida inimestel nii Konnakotka tee piirkonnas kui ka Sauga alevikus aknad ja uksed suletuna ning püsida siseruumides.

Riigi Ilmateenistuse andmetel püsib ilm kuiv ka lähipäevil, seega tasub tähelepanelik ning pidada kinni tuletegemise ohutusreeglitest.