Võrdluseks on Reformierakond kahe kuuga kaotanud 4,8% oma toetusest, kuid nende reiting on praegu ligi 2% kõrgem kui aasta alguses. Keskerakonna toetus on alates märtsi keskpaigast püsinud stabiilselt 20% lähedal, kuid aasta algusega võrreldes on praegune toetus 1,6% madalam.

Üldedetabelis kolmandal kohal oleva EKRE toetus on alates märtsi algusest olnud pidevalt 19% lähedal või üle selle.

MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut ja uuringufirma Norstat Eesti AS uurivad koostöös iga nädal inimeste erakondlikku eelistust. Viimaste tulemuste põhjal toetab Reformierakonda 30,7%, Keskerakonda 20,2% ja EKREt 19,4% valimisõiguslikest kodanikest.

Esikolmikule järgnevad Eesti 200 (13,9%), sotsiaaldemokraadid (7,2%) ning Isamaa (5,3%). Eesti 200 on alates märtsi lõpust kasvatanud oma toetust 2,8% võrra, kuid aasta alguse rekordtasemest on nende toetus 2,6% madalam. SDE ja isamaa praeguse ja aasta alguse toetuse erinevus on vähem kui 1%.

Nädalaga ühegi erakonna toetus märkimisväärselt ei muutunud. Koalitsioonierakondi toetab kokku 50,9% ja opositsioonierakondi 31,9%.

Viimased koondtulemused kajastavad küsitlusperioodi 13. aprillist 10. maini, mil oma arvamuse ütles 4001 valimisealist Eesti kodanikku.

Tulemuste presenteerimisel on Ühiskonnauuringute Instituut ja Norstat keskendunud viimase nelja nädala koondtulemusele. Sel kujul erakondade toetusprotsentide arvutamine tasandab üksikutes küsitlustes esinevad kõikumised, mis tulevad nii suuremast statistilisest veast kui lühiajalise mõjuga sündmustest.

Valimi võimalikult esindusliku jagunemise eesmärgil teostati küsitlused kombineeritud meetodil - telefoniküsitluses ning veebiküsitluses. Valimi andmed on tulemuste esinduslikkuse tagamiseks kaalutud vastavaks valimisõiguslike kodanike proportsionaalsele jaotusele peamiste sotsiaaldemograafiliste tunnuste alusel.