„Meie kui massiteabevahendid toetume paljus ametlikule informatsioonile, mida meile antakse. Üksikasju pole praegu eriti palju, see on tavaline kool magalarajoonis. Tulistaja lõpetas selle neli aastat tagasi ja hiljuti visati ta välja kolledžist – ta ei käinud alates veebruarist kohal. Ilmub erinevat informatsiooni selle kohta, et umbes sel ajal lõpetas ta kõigiga suhtlemise. Iseloomustused õppeasutusest on normaalsed: vaikne, tagasihoidlik, millega erilisega välja ei paistnud.

Kaasanis on hüsteeria, klasside chat’ides õhutavad seda emad, minu sõbrannal ilmus chat’is juba välja daam, kes kavatseb lapse koduõppele jätta (mitte sellest koolist, teisest). Homme lapsed vabariigis president Minnihanovi käsul kooli ei lähe. Korraldatakse kontrollid, kontrollitakse kõiki relvaomanikke vabariigis.

Tulistaja oli üksi, andis ise alla. Koolis oli ta kaheksa minutit. Kuus last on reanimatsioonis, mõned äärmiselt raskes seisundis, nii et on võimalik, et ohvreid tuleb juurde. Hukkus 26-aastane inglise keele õpetaja, kaks hukkunut kukkusid surnuks, kui hüppasid aknast välja.

Turvamees ja koristaja, kes püüdsid tulistajat sissepääsu takistada, said samuti haavata. Alguses oli informatsioon, et ta ta tappis nad, nüüd nagu oleksid nad haiglas (aga tervishoiuministeerium seda veel ei kinnita).

Tänu koolis õigel ajal sisse lülitatud alarmile jõudsid paljud klassid uksed sulgeda, et tulistaja nendeni ei pääseks. Avatuks jäi üks klass, millesse Galjavijev sisenes ning tulistas lapsi ja õpetajat, veel ühes avatud klassis oli naisõpetaja, teda Galjavijev haavas.

Mind hämmastavad arutelud Facebookis võimude kohta. Üks daam pani isegi üles postituse, milles teeb panuseid selle kohta, mitu päeva pärast seda Tatarstani juhtkond vastu peab. Hukkusid lapsed, toimus rünnak koolile, aga nemad tantsivad kontidel.

Ja veel: kohe pärast seda, kui tuli informatsioon tragöödia kohta, levitati chat’ides teateid selle kohta, et sama toimus veel mitmes linna koolis. Hüsteeria levib kiiresti. Postituste jagamised ja kõik selline. Aga silovikke tuleb tunnustada, nad leidsid need seltsimehed, kes need kõlakad lendu lasid, tunni ajaga, nüüd võetakse tunnistusi.

Veel levis valeuudis selle kohta, et kannatanutele ei jätku verd ja seda tuleb anda. Vabariiklikus verekeskuses oli tunglemine, paljud läksid verd andma, kuigi tervishoiuministeerium teatas ametlikult, et kõike jätkub ja kõik on olemas,” rääkis Gubajeva.

Venekeelne Delfi rääkis ka Kaasani Föderaalülikooli õppejõu Mansur Zijatdinoviga.

„Kool asub magalarajoonis. See ei ole kindlasti eliitkool, kõige tavalisem, aga hariduse kvaliteedi üle kohut mõista ma ei võta, tean rohkem koolide kohta, mis on kesklinnale lähemal. Aga igal juhul ei Kaasanis ega Tatarstanis 2000. aastatel midagi sellist, nagu juhtus täna, olnud ei ole.

Ma läksin täna tööle taksoga, see oli veel enne tragöödiat. Ja juba pärast, kui läksin paari tunni pärast tagasi koju, kuulsin, kuidas tudengid arutasid juhtunut ülikooli trepil. Aga minult isiklikult keegi end õppetööst vabaks ei küsinud ja mingeid tugevdatud politseisalku meile sel hetkel, päeva esimesel poolel, ei saabunud.