Eilse päeva seisuga vajas isoleerimist kolmteist inimest. Intensiivravil oli vee seitse pikalt koroonaviirust põdenud patsienti. See tähendab, et kokku on kliinikumi intensiivravikohtadest kaks kolmandikku ainult COVID-19 haigete päralt. "See on väga suur arv," ütles Starkopf. Arsti sõnul on koroonahaigete profiil kliinikumis muutunud nooremaks: "Mida rohkem eakaid saab vaktsineeritud, seda nooremaks lähevad haiged."

Kuu aega tagasi ütles kriisijuht, et kui peaks toimuma paarikümne kannatanuga õnnetus, oleks kliinikum hädas. Delfi küsis, kas sarnane seis on ka praegu. Starkopf: "Oleksime natuke vähem hädas." Ka plaaniline ravi ei toimu praegu täismahus, näiteks statsionaarne kirurgia töötab 80-protsendilise koormusega võrreldes tavaolukorraga.

COVID-iga seotud koormus väheneb aeglaselt ka seetõttu, et COVID-palatitesse ei saa võtta asemele selliseid haigeid, kes ei ole viirusega nakatunud. Starkopf lisas, et kliinikumi nakkushaiguste osakonnal on siiski mõnevõrra lihtsam, kui haigestumise tipus, sest haigeid on kokku vähem.