„Reas internetiressurssides, sotsiaalmeedias ja messenger’ides levitatakse teateid planeeritud kooskõlastamata avalike ürituste kohta Vene Föderatsiooni subjektides. Venemaa siseministeerium kutsub kodanikke hoiduma kooskõlastamata aktsioonidel osalemisest ning väljakute ja tänavate külastamisest, mis on kuulutatud nende läbiviimise kohtadeks organiseerijate määratud ajal,” teatas siseministeerium, vahendab Interfax.

Teates öeldakse, et siseministeeriumi ja teiste õiguskaitseorganite allüksused „ei luba olukorra destabiliseerimist ja võtavad kasutusele kõik vajalikud meetmed õiguskorra toetuseks riigi regioonides”.

Politsei teatas, et „kooskõlastamata avalike ürituste osavõtjate igasugust agressiivset tegevust, seda enam katseid provotseerida kokkupõrkeid õiguskaitsestruktuuride töötajatega, hinnatakse ohuks ühikondlikule julgeolekule ja need katkestatakse kohe”. Õigusrikkujad peetakse kinni ja nad võetakse seaduses ette nähtud vastutusele.

Vene opositsioon on teatanud plaanist korraldada 21. aprillil meeleavaldused Navalnõi toetuseks ja nõuda neil isikliku arsti tema juurde lubamist.

Venemaa siseministeeriumi teatel on sanktsioneerimata aktsioonidel võimalikud provokatsioonid „destruktiivselt meelestatud isikute poolt, mis on suunatud ühiskondliku korra rikkumisele”.