"Ta lähenes minu autole hetkel, kui olin avanud juhipoolse akna, et selle kaudu töötõendiga avada sissepääs riigikogu territooriumile. Maskiga nimetu meesterahvas väitis mulle, et olen rikkunud liikluseeskirju ja nõudis minu isikuandmeid. Rõhutan, ta tegi seda hetkel, kui töötõend oli mul nähtavalt käes ja hakkasin seda piiksutama riigikogu hoovi sissepääsu avamiseks," märkis Kingo eilse vahejuhtumi kohta.

"Ta käitus minuga verbaalselt agressiivselt, jõhkrutsevalt ja ülbelt. Ma ei liialda, kohe üldsegi mitte. Millegipärast valis eriüksuslane kahest sel hetkel seal asuvast autost ainult minu auto ehk minu oma põhjendamatu ülbitsemise ja agressiivsuse objektiks."

Põhja prefektuuri kriisistaabi operatsioonijuht Kaido Saarniit ütleb Delfile, et eile hommikul Toompeal patrullinud politseinik kõnetas mitut riigikogu ette sõitnud autojuhti ning juhtis tähelepanu kümnekonna meetri kaugusel olevale kohustusliku sõidusuuna märgile. "Paraku ta ei teadnud, et riigikogu kantselei lubadega võib märgi nõuetest kõrvale kalduda," nendib Saarniit. "Politseinik vestles kokku viie autojuhiga ning kahetsusväärselt tekkis tal neist viimasega sõnelus."

Tänases riigikogu infotunnis mainis Kert Kingo, et siseminister Kristian Jaani oli talle helistanud ning vabandanud, et intsident aset leidis.