45-aastane Michel tunnistas usutluses ajalehele Handelsblatt, et nn sohvaskandaal röövis talt õndsa une.

"Ma ei tee saladust, et ma pole öösiti hästi maganud, sest mängin juhtunut oma peas pidevalt uuesti läbi," ütles Michel ja lisas, et kui oleks võimalik, läheks ta ajas tagasi ja parandaks olukorda.

Türgi pealinnas Ankaras presidendipalees sel nädalal toimunud kõrgetasemelisel kohtumisel suunati Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen istuma nurgas asuvale sohvale, samal ajal kui Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ja Euroopa Ülemkogu president Michel omavahel rääkisid. Toolita jäämine seadis von der Leyeni samale pulgale Türgi välisministri Mevlüt Çavuşoğluga.

62-aastane von der Leyen näitas oma imestust saksakeelse hüüatusega „Ähm?” Tema pressiesindaja ütles hiljem, et komisjoni juht oli üllatunud, kuid otsustas siiski, et kohtumise sisu on vormilistest küsimustest olulisem.

Türgi poole sõnul lähtuti teisipäevasel kohtumisel protseduuritavadest.

Avalikku tähelepanu pälvis aga ka Micheli käitumine. Ta ei lasknud end kolleegi alandamisest eriti häirida. EL-i tavapärane protokoll oleks eeldanud mõlema liidri võrdset kohtlemist. Rääkimata sellest, et faktiliselt on von der Leyeni võim Micheli omast märksa suurem.