Politsei teatel tahtis mees korraldada plahvatuse Den Helderi endises omavalitsushoones, kus praegu toimub vaktsineerimine. Politsei pidas mehe kinni 18. märtsil, aga sellest teatati alles täna, vahendab NOS.

„Ta tahtis elanikkonnas tõsist hirmu tekitada ning kahjustada riigi majanduslikke ja sotsiaalseid struktuure,” teatas prokuratuur. Pressiesindaja ütles, et vaktsineerimisprogramm on võtmetähtsusega valitsuse protsess ja mees tahtis seda äärmiselt vägivaldsel viisil saboteerida.

Politsei ja prokuratuuri sõnul mõjutab see ka rahva tervist. „Mida vähem inimesi saab vaktsineerida, seda rohkem ohvreid viirusel on,” ütles pressiesindaja, kes ei paljastanud, kui kaugele mees oma plaaniga jõudnud oli.

See pole esimene kord, kui Hollandis on tervishoiuasutusi rünnatud.

Kuu aega tagasi toimus plahvatus koroonaviiruse testimispunktis Põhja-Hollandi provintsis Bovenkarspelis. Keegi viga ei saanud, sest plahvatus toimus siis, kui testimispunkt ei olnud veel avatud. Purunesid mõned aknad.

Erinevaid intsidente alates sodimisest kuni ilutulestikukahjustusteni on olnud ka Bredas, Beek en Donkis, Urkis ja Hilversumis.