Agentuur Bloomberg teatas varem oma allikatele viidates, et USA presidendi Joe Bideni administratsioon kaalub Vene diplomaatide väljasaatmist ja uute sanktsioonide kehtestamist vastuseks küberrünnakutele ja sekkumisele USA valimistesse.

„Seda on keeruline kommenteerida. Me vastame igasugustele ebasõbralikele sammudele, see on enesestmõistetav. Kuni ma ei ole näinud mingeid konkreetseid otsuseid, ei tee ma mingeid avaldusi. Olen lugenud teateid selle kohta, et administratsioon viis lõpule Venemaa vaenuliku tegevuse ülevaatamise. Kuidagi kiiresti õnnestus see neil,” ütles Lavrov.

Lavrov nimetas USA-d ja viimase liitlasi ebausaldusväärseteks partneriteks.

„Riigi elu tagamise jaoks võtmetähtsusega valdkondades ei saa me loota nende tujudele ja sellele, millise jalaga nad hommikul tõusevad,” ütles Lavrov.

Washingtoni avaldused ettearvatavate suhete arendamiseks valmisoleku kohta ei näi selle juures veenvad, märkis Lavrov.

„Me kuuleme, et just tegi riigidepartemangu ametlik esindaja mingeid avaldusi sanktsioonide tuleku kohta, aga USA on huvitatud ettearvatavatest ja stabiilsetest suhetest Venemaaga. Sõnad ei kõla veenvalt, ootame konkreetseid tegusid,” ütles Lavrov.

Lavrov nimetas Washingtoni liini suhetes Moskvaga nürimeelseks.

„Isegi selline Washingtoni-meelne struktuur nagu Atlandi Nõukogu avaldab juba materjale, milles kritiseeritakse USA absoluutselt tupikusse viivat ja võib-olla isegi nürimeelset liini suhetes Venemaaga, mis ei anna mingit tulemust neid eesmärke silmas pidades, millest teatati, kui sanktsioonid kehtestati,” ütles Lavrov.