„Föderaalne Julgeolekuteenistus lõpetas koostöös uurimiskomiteega Vene Föderatsiooni kriminaalkoodeksi paragrahvi 282.1 („Ekstremistliku ühenduse loomine ja ekstremistlikus ühenduses osalemine”) alusel algatatud kriminaalasja raames 2000. aastal sündinud Ukraina kodaniku Krasnov, Jegori, kes kasutab internetis pseudonüümi Jegor Jakovlev, poolt loodud Ukraina radikaalse noorteühenduse M.K.U. toetajate organiseeritud grupi tegevuse,” teatas FSB. 13 isikut vahistati Gelendžikis ja üks Jaroslavlis, vahendab TASS.

„Nende elukohtades konfiskeeriti märkimisväärne kogus natsimaterjale, külmrelvi ning sidevahendeid, mis sisaldasid instruktsioone omavalmistatud lõhkekehade ja tulirelvade valmistamiseks,” teatas FSB.

FSB teatel annavad vahistatud ütlusi, mille järgi moodustati grupp 2019. aastal ühenduse juhi Krasnovi ideoloogilise mõju all.

„Edaspidi saadi temalt ja teistelt M.K.U. Ukraina liikmetelt Harkivist ja Kiievist instruktsioone terrorivahendite valmistamiseks ning terroriaktide, massimõrvade ja kodanike vastu vägivallaaktide toimepanemiseks,” teatas FSB.

FSB väitel valmistati ühenduse liikmeid ette eritreeningutel ning praktilisi oskusi harjutati kodutuid ja noorte subkultuuride esindajaid pekstes. Truuduse väljendamiseks natsiideoloogiale süütasid grupi liikmed FSB teatel Nõukogude Liidu võidulipu koopia.

„Videotõend sellest aktsioonist saadeti M.K.U. liikmetele Ukrainasse,” lisas FSB.

FSB väitel kutsus M.K.U. juht 2020. aastal internetis oma poolehoidjaid aktiviseerima terroritegevust Venemaal.