Intsident leidis aset hoone ees, kus islamistid lasid 2015. aastal maha üheksa Charlie Hebdo töötajat ja kaks politseinikku, rünnates satiiriajakirja toimetust, sest see avaldas oma esiküljel pilkava karikatuuri prohvet Muhamedist, vahendab Reuters.

Võimude kinnitusel oli ka reedese vahejuhtumi näol tegemist terrorirünnakuga, mis leidis aset vahetult pärast seda, kui kohus alustas protsessi 14 inimese üle, keda süüdistatakse kaasaaitamises 2015. aasta rünnakule, milles hukkus kokku 12 inimest.

Vähemalt üks mees, keda kahtlustati algselt reedesele rünnakule kaasaitamises, vabastati laupäeva hommikul asjaolude selginemisel, samal ajal kui teine mees, kellega ründaja väidetavalt hiljuti Põhja-Pariisis hotellituba jagas, võeti vahi alla. Täna pärastlõunal viibis reedese terrorirünnakuga seoses politsei vahi all kokku seitse inimest.

Terroriakti toimepanija peeti kinni vahetult pärast rünnakut sündmuspaigast umbes 500 meetri kaugusel Pariisi ooperimaja treppidel. Viimase näol on tegemist Pakistanist pärit noormehega, kes saabus Prantsusmaale kolme aasta eest alaealisena ning ilma vanemateta, ütles Prantsuse siseminister Gerald Darmanin ajakirjanikele reede õhtul.

Võimude teatel peeti sündmuspaiga lähedal vahetult pärast intsidenti kinni ka üks Alžeeria päritolu mees, kuid peagi selgus, et tal ei ole ründajaga mingit seost, mistõttu ta vabastati.

Tuntud satiiriajakirja Charlie Hebdo toimetus vahetas pärast 2015. aasta rünnakut oma asukohta ning selle uus aadress ei ole avalikkusele julgeolekukaalutlustel teada. Hoonet, mille ees terrorirünnak toimus, kasutab nüüd üks kohalik teleproduktsiooni firma. Just viimase kaks töötajat langesid reedel väljas suitsupausil olles pussitaja ohvriks.

Märkides alanud kohtuprotsessi 2015. aasta terrorirünnaku kaasosaliste üle, avaldas Charlie Hebdo hiljuti uuesti karikatuuri prohvet Muhamedist, mis oli toonase rünnaku ajendiks. Terroriorganisatsioon al-Qaida, mis võttis viie aasta eest toonase veresauna eest vastutuse, ähvardas selle peale uuesti Charlie Hebdo toimetust rünnata.