Esimesel Normandia formaadis tippkohtumisel Venemaa ja Ukraina presidentide vahel üle kolme aasta jõudsid pooled rääkida oma seisukohtadest. Kokku leppida aga ei jõutud ja selleks tulevad uued läbirääkimised, teatas Peskov, vahendab RBK.

Peskov kinnitas, et Putini ja Zelenskõi kohtumisel arutati teemasid, mis on seotud Moskva ja Kiievi gaasitüli lahendamisega.

Peskov märkis, et läbirääkimiste ajal väljendasid pooled pidevalt mittenõusolekut ühtede või teiste formuleeringutega. Vene delegatsioon teatas, et ei ole nõus terminiga „okupeeritud territooriumid”.

„Putin ei ole selle formuleeringuga nõus, aga seda kasutatakse. See on töine olukord läbirääkimistel,” selgitas Peskov.

Kreml ei välista Normandia formaadi muutmise võimalust, millest rääkis Zelenskõi, aga formaati muuta ilma kõigi osalistega kooskõlastamata ei ole võimalik ja vaevalt saab seda teha, märkis Peskov.

Läbirääkimistel puudutas suur osa küsimustest Peskovi sõnul isehakanud vabariikide positsioone. Need ise esindatud ei olnud.

„Ilma nende arvamusteta ja vaatepunktide arvesse võtmiseta ja, mis peamine, ilma Kiievi kontaktita nende esindajatega on lahenduse leidmine väga ja väga keeruline,” lausus Peskov.