Teine Lääne ringkonna sõjaväekohus mõistis Azimovi süüdi osaluses terroristlikus ühenduses ja oma tuttavate sellesse kaasamises, terroriakti toimepanemises, relvade ebaseaduslikus käitlemises ning lõhkeainete ja lõhkekehade valmistamises, säilitamises ja transportimises, vahendab RIA Novosti.

Teised süüalused mõisteti vangi 19-28 aastaks.

Akram Azimov ning Ibragim ja Muhhamadjusup Ermatov mõisteti 28 aastaks vangi kuriteos kaasosalemise eest.

Sodik Ortikov mõisteti 22, Šohhista Karimova, Mahhamadjusup Mirzaalimov, Azamžon Mahmudov ja Dilmurad Muidinov 20 ning Seifulla Hakimov ja Bahram Ergašev 19 aastaks vangi.

Kõigile mõisteti ka trahv 500 000-800 000 rubla (7090-11 350 eurot).

Kohus tegi kindlaks, et Azimov astus Venemaal keelatud terroriorganisatsiooni, kaasas sellesse oma tuttavaid, pidas sidet enesetaputerrorist Akbardžon Džaliloviga ja kandis talle üle raha.

Kõik süüalused olid omavahel tuttavad, suhtlesid telefoni ja interneti teel ning otsisid terroriakti jaoks kohta ja arutasid selle üksikasju. Mõned elasid ühes korteris ja sealt leiti omavalmistatud lõhkeseadeldise jälgi.

Võimas plahvatus toimus Peterburi metroo Tehnologitšeski Instituti ja Sennaja Ploštšadi jaamade vahel 2017. aasta 3. aprillil umbes kell 14.40.

Hukkus 15 inimest ja lisaks enesetaputerrorist. Mitukümmend inimest sai viga. Raskeid tervisekahjustusi sai kümme inimest, keskmisi tervisekahjustusi 25 inimest ja kergeid tervisekahjustusi 31 inimest.

Ploštšad Vosstanija jaamast leiti leiti veel üks pomm, mis õnnestus kahjutuks teha.