Teadaolevalt süüdistatakse vahi all olevat Guaidó kantseleiülemat terrorismis: de facto siseminister Nestor Reverol ütles neljapäeva õhtul, et mees vahistati seoses vandenõuga, mille eesmärk oli püüda de facto president Maduro ametist maha võtta, vahendab uudistekanal BBC.

Minister Reveroli nimetas vandenõu osalistena veel naaberriiki Colombiat ja teisi Kesk-Ameerika riike, kes ei tunnista enam president Madurot seadusliku riigipeana, vaid näevad sellena opositsioonjuhti, de jure riigipea kohusetäitjat ja seaduslikku rahvusassamblee spiirkit.

Ametis oleva de facto valitsuse teatel leiti kantseleiülem Marrero pealinnas Caracases asuvast kodust, mida eile hommikust saadik, pärast mehe vahistamist, julgeolekujõudude poolt läbi otsisti, hulgaliselt tulirelvi.

Opositsioonijuht ise ütles neljapäeval, et see on võigas ja vulgaarne inimrööv, ent lubas, et ei lase ennast hirmutada ega kallutada nende teelt, millel ühiselt ollakse. „Nad on röövinud @Robertomarrero, minu personaliülema,” teatas Guaidó Twitteris, lisades, et „me ei tea tema asukohta”. „Ta tuleb viivitamatult vabastada,” lisas ta.

USA välisminister Mike Pompeo nõudis samal ajal oma Twitteri kontol Marrero viivitamatut vabastamist, öeldes, et USA võtab selles osalenud vastutusele, olles korduvalt hoiatanud, et Maduro ei astuks samme Guaidó vastu.