Komisjoni koosseisu määrati kuberneri esimene asetäitja Vera Jemeljanova, oblasti sotsiaalkaitsekomitee ja hariduskomitee juhid, oblasti laste õiguste volinik Natalia Sokolova, alaealiste komisjoni juht ning Sebeži rajooni esindajad. Selles rajoonis asub Tomsino küla, kus tüdruk elab, vahendab Znak.

12-aastase Tasja Pertšikova ja tema ema tagakiusamine algas pärast seda, kui tüdruk kirjutas 2018. aasta detsembris kirja Putinile. Selles kurtis ta ema madala palga üle rajoonihaiglas (kahes vahetuses umbes 160 eurole vastav summa) ja kohaliku külakooli sulgemise üle.

Tüdruk palus Putinilt ka abi minitraktori ostmiseks aiamaa harimiseks. Sellest kirjutati meedias ning Pertšikove hakkasid aitama tundmatud inimesed ja heategevusfondid.

Järsult halvenesid aga suhted teiste külaelanikega, kes leiavad, et Tasjal polnud mingit õigust presidendile kaevata, sest külas on paljudel raske. Pertšikove hakati ähvardama, eakaaslased lõpetasid Tasjaga suhtlemise ja ema oli sunnitud töölt ära tulema. Nüüd kavatsevad nad külast minema kolida.