Delfi kajastas eile, et Jelena surnukehalt leiti mitmeid noahaavu, teda oli kõvasti pekstud. Kuriteos süüdistatuna võeti vahi alla tema abikaasa Sergei.

Jelena lähedased ütlesid Vene Delfile, et Sergei oli vägivaldne ning sellega seoses oli kahel korral politseisse pöördutud. Narva politseijaoskonna juht Sergei Andrejev kinnitas, et nii tõesti oli. Ta nentis, et paraku ei tehtud omalt poolt piisavalt, et hirmus kuritöö ära hoida.

Ta ütles, et esimene väljakutse tuli 5. märtsil. Jelena teatas politseile, et abikaasa ähvardab teda. Ta palus siiski, et politsei kokkuvõttes ei sekkuks, nad saavad olukorra perekondlikult lahendatud.

Teine intsident oli 9. märtsil. Üks pealtnägija teatas politseile tülist Narva restoranis Pärl. Sergei põhjustas seal skandaali, kui ähvardas Jelenat püstoliga. Politsei reageeris sellele. Kui patrull kohale jõudis, oli olukord Andrejevi sõnutsi rahulik ning Jelena ja Sergei kinnitasid patrullile, et kõik on hästi. Siiski viidi Sergei jaoskonda. Talt konfiskeeriti õhkpüstol.

Politsei ei saanud aru, et tegu lähisuhtevägivallaga

Andrejev tunnistab, et sel ajal ei viinud nad kokku, et kaks väljakutset olid omavahel seotud. Kuna ei arvatud, et tegu on lähisuhtevägivallaga, siis ei rakendatud neid meetmeid, mis tavaliselt sellises olukorras. "Peame tegema rohkem, et tunda ära olukorrad, mis võivad muutuda väga ohtlikuks," tunnistas politseijuht.

Sergei võeti kinni pühapäeval kahtlustatuna mõrvas. Esmaspäeval andis kohus loa teda kohtuprotsessini vahi all hoida. Mees oli nii nahaalne, et ta isegi ei üritanud kuritegu varjata. Ta jättis oma Lexuse otse salongi ette. Kohtumaja ise on sellest salongist vaid sajakonna meetri kaugusel.

Jelenat jääb leinama kaks tütart eelmisest abielust. Neist vanem lõpetab sel kevadel keskkooli, noorem õpib teises klassis.

Sergei kohta andsid teda tundvad inimesed vastakaid iseloomustusi. Mõned ütlesid, et tegu oli vägivaldse psühhopaadiga. Oli neidki, kelle teada peksis Sergei ka oma esimest naist. Ent oli ka tuttavaid, kes ütlesid, et Sergei paistis olevat täiesti tavaline mees.

Jaga
Kommentaarid