Tõniste sõnul sai kõik alguse sellest, kui tema naisevend Erik Nigola laenas temalt raha. "Heas usus aitasin oma sugulasel need kaks hoonet Lõuna-Eestis valmis ehitada. Olen andnud selle jaoks tema ettevõttele üle 400 000 euro," ütles Tõniste.

Kuna Nigola ei suutnud raha tagasi maksta, läksid kinnistud võla katteks Tõniste firmale. "Tegime laenuga tasaarveldust," ütles Tõniste.

Eelmisel aastal kuulis Tõniste ootamatult, et samad kinnistud arestitakse seoses Nigolat puudutava kriminaalasjaga. Nimelt oli Nigola samade kinnistute arendamiseks taotlenud ja ka saanud raha PRIA-lt, aga seejärel tekkis kahtlus, et Nigola pettis PRIA-lt raha välja.

Tõniste ütles, et teda pole kriminaalasjaga seoses üle kuulatud. Ta käis vaid eelmise aasta juunis kriminaalpolitseis, kus talle anti üle teade kinnistute arestimise kohta.

Temas tekitas segadust, miks arestitakse tema omand, kui teda kuriteos ei kahtlustata, vaid kahtlustatav on Nigola.

Nigola kahtlustus puudutab PRIAlt raha väljapetmist. "Erik Nigolat kahtlustatakse soodustuskelmuses, mis seineb selles, et PRIA-lt peteti välja peaaegu pool miljonit eurot," rääkis riigiprokurör Eve Olesk "Aktuaalsele kaamerale".

Prokurör selgitas, et välja petud rahadega on kahtlustuse põhjal parendatud Toomas Tõniste äriühingule kuuluvaid kinnistuid, kuid Tõniste ise ei ole kahtlustatav.