„Nad kutsusid ta tunnistajana,“ ütles peamiselt suurte korruptsiooniasjadega tegeleva kohtu pressiesindaja, kes lisas, et istungi kuupäeva ei ole veel määratud, vahendab AFP.

Rajoy annab tunnistusi osana niinimetatud Gurteli protsessist, mis keskendub hiiglaslikule võrgustikule, mis väidetavalt tegeles valitseva Rahvapartei (PP) endistele parlamendiliikmete ja riigiteenistujatele altkäemaksu andmisega kontaktide vastu.

Kohtu all on kokku 37 inimest, sealhulgas kaks erakonna laekurit ja ärimees Francisco Correa, kes oli väidetavalt kogu võrgustiku juht.

PP-d süüdistatakse ainult ebaseaduslikult omandatud rahast kasu saamises, mis võib tähendada tsiviilkaristusi.

Rajoy valitsuse endine terviseminister Ana Mato, kes oli sunnitud 2014. aasta novembris skandaali tõttu tagasi astuma, on samuti kohtu all, kuid nagu erakondagi kahtlustatakse ka teda ainult ebaseaduslikust rahast kasu saamises.

Korruptsiooniskandaalid on Hispaanias raputanud nii PP-d, teist suurt erakonda sotsialiste kui ka regionaalpoliitikuid. Seetõttu on paljud valijad hakanud toetama suhteliselt uusi erakondi – vasakäärmuslikku Podemost ja paremtsentristlikku Ciudadanost.

Kuigi PP võitis eelmisel aastal parlamendivalimised, ei saanud ta absoluutset enamust ning Rajoy juhib praegu vähemusvalitsust.