"Prokuratuur käsitleb juhtunut kui traagilist õnnetust," kinnitas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Liivi Reinhold Delfile. Ta lisas, et kriminaalmenetlus alustatakse alaealise hukkumise järel alati, et täpselt kindlaks teha, mis juhtus.

"Ning seni kogutud andmete põhjal saame öelda, et tegu oli õnnetusega. Tunneme kaasa hukkunud lapse perele ja lähedastele," sõnas Reinhold.

Kriminaalmenetluse täpsemaid detaile prokuratuur hetkel avalikustada ei saa.

Ringkonnaprokurör Aarne Pruus ütles TV3 "Seitsmestele uudistele", et praeguseks on teada, et vanemad jätsid oma lapse õue akna alla vankrisse magama ning käisid teda iga natukese aja tagant kontrollimas. "Kuid tugev tuul oli vankri koos seal olnud lapsega lükanud mingil hetkel kümne meetri kaugusel asunud basseini," sõnas Pruus. Tegemist oli suhteliselt suure, mõõtmetega 5x14 meetrit basseiniga.

Eile kell 16.31 teatati politseile Raplamaa vallas Uusküla külas juhtunud traagilisest õnnetusest. Tugeva tuule tõttu liikus väljas seisnud lapsevanker ühes selles maganud kümnekuuse lapsega maja lähedal asuvasse välibasseini.

Meedikute püüdlustele vaatamata ei suudetud last elustada.

Jaga
Kommentaarid