Selline olukord kestab suve lõpuni, kui Tapal valmib kolm uut kasarmut ja ruumi on kõigile. Tapa linnakusse tuleb kokku kaheksa kasarmut, neist kolm on kavandatud liitlastele, vahendab ERRi uudisteportaal "Aktuaalset kaamerat".

Läsna linnak on ehitatud kaitseväe keskpolügooni keskuseks ning mõeldud tuhandele inimesele. Järgmise nädala alguseks kerkib sinna ajutine telklinnak ajateenijatele. Samas on hoone, kus sõdurid end pesta saavad. Nii lahedalt seal ruumi ei ole kui Tapal. Samas on ka katusealune söökla jaoks.

"Me rajame ajutise linnaku nendele sõduritele, kes on Tapa linnakus. Ajutine telklinnak, kus nad õppuste vaheajal paiknevad, on rajatud Läsna. Seal on kuni 600 sõdurile telgid," sõnas 1. brigaadi staabiülem, kolonelleitnant Mati Tikerpuu.

Tapal ehitatakse kolme kasarmut, igaühes 300 voodikohta ja 30 töökohta, sööklat tuhandele inimesele ning angaare tehnikale. See 38 miljonit eurot maksev ehitusprojekt on suurim pärast Ämari lennubaasi.

Kasarmute esimesel korrusel on õppeklassid, kus on võimalik demonstreerida ka tehnikat, ja laod varustusele. Suvel saabub umbes 1500 uut ajateenijat, kes enne Tapa uute kasarmute valmimist elavad Paldiski ning Jõhvi kasarmutes