Investeerimisfirma Cerberus Capital Managementi asutaja Stephen Feinbergi võimalik roll kohtas ägedat vastupanu luureametnikelt, keda juba ärritab administratsiooni kriitika nende suunal alates Trumpi ametisse astumisest.

Viimati kolmapäeval süüdistas Trump luurekogukonda, et see lekitas ajakirjanikele infromatsiooni, mis viis tema rahvusliku julgeoleku nõuniku Michael Flynni lahkumiseni.

Feinberg, kes tunneb hästi Trumpi peastrateegi Stephen Bannonit ja riigipea väimeest Jared Kushnerit, ütles hiljuti oma ettevõtte kaasosanikele, et ta kaalub Trumpi administratsiooniga liitumist. Juba praegu kuulub Feinberg riigipea majanduslikku nõukotta.

Allikate sõnul ootab Feinbergi kõrge ametikoht luurekogukonna sees, hoolimata tõsiasjast, et tal ei ole valdkonnaga mingit eelnevat kokkupuudet.

Ajalehega rääkinud ametnikud muretsevad seetõttu, et Valge Maja üritab Feinbergi nimetamisega võtta luurekogukonna üle otsest kontrolli ja seda kõike ajal, mil Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) uurib Trumpi ja tema meeskonna sidemeid Venemaa ja selle presidendi Vladimir Putiniga.