„GPS-i andmete järgi paistab nii, nagu tahtis keegi kõigepealt veokiga sõitma õppida,“ ütles veoki omanik Poola uudisteportaalile Fakt.

GPS-i andmed näitavad, et veokit käivitati kella 15 ja 19 vahel üha uuesti. Keegi käivitas mootori kell 15.44 ning tegi seda uuesti kell 16.52 ja 17.37. Veok ei sõitnud aga kuhugi. See võib viidata sellele, et juht oli väga oskamatu ja mootor suri korduvalt välja, nagu algaja puhul tavaline.

Veidi peale kella 20 sööstis surmaveok üle Berliini jõuluturu. Siis polnud mingist kohmakusest enam jälgegi.

Poola transpordiettevõtja, veoki omaniku Ariel Żurawski sõnul ei olnud autojuhi, tema nõoga, alates kella 16-st enam mingit kontakti. Żurawski ütles Poola telekanalile TVN 24, et autojuht ei vastanud enam telefonile. Veoki lastiks olid Itaaliast pärit terasraamid massiga 25 tonni, mis oli plaanis teisipäeval Berliinis maha laadida.

Żurawski usub, et veok rööviti.

Berliini politsei uurib, kas surmaveok võidi röövida ja kas tegelik autojuht oli kabiinis olnud surma saanud kaassõitja.

TVN 24-s sai sõna ka autojuhi naine, kelle sõnul ei kuulnud ta mehest enam midagi pärast kella 16. Viimati vestlesid nad kella 12 ajal.